Studio

Deze website toont het werk van mijzelf – Nicky Vermeer, sinds 2008 werkend onder de naam Univorm. Ik heb meer dan 20 jaar ontwerpervaring, met een focus op visuele identiteiten, editorial design en gedrukte media. Gedurende deze tijd heb ik bij verschillende ontwerpstudio’s gewerkt en als gast-docent ‘Communication en Design’ opgetreden bij de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. 

Ik werk met opdrachtgevers van elke omvang en uit verschillende sectoren, zowel lokaal als internationaal. Mijn doel is om langdurige zakelijke relaties met al mijn klanten aan te gaan en ontwerpwerk te leveren dat de verwachtingen overtreft. Dit doe ik zelfstanding of wanneer nodig met een team van vertrouwde creatieven en leveranciers. Mijn hart gaat sneller kloppen bij het vereenvoudigen en visualiseren van complexe of wetenschappelijke informatie. Altijd op een manier die de informatie duidelijker en toegankelijker maakt.

Als je een mogelijk project wilt bespreken of meer wilt weten over wat ik voor je kan doen, neem dan contact met mij op. Ik geloof dat goed werk altijd begint met een goed gesprek.

Eenvoudig en krachtig
communiceren

EIGENHEID

In communicatie gaat het naast het vertellen van je verhaal ook om hoe deze ontvangen wordt. In het creatieve proces staan logica, emotie en functie daarom centraal. Om een boodschap zo krachtig mogelijk over te brengen, gaan we terug naar de essentie.

CREATIEF PARTNER

Als creatief partner, verdiep ik mij altijd eerst in jouw bedrijf en branche. Want mijn werk begint altijd bij kennis. Hierbij streef ik naar een duurzame samenwerking en open dialoog. Door het vertrouwen dat daarbij ontstaat, komen we sneller en gemakkelijker tot resultaat.

Vanuit een helder proces naar het gewenste resultaat

01

KENNISMAKING

Bij een eerste ontmoeting leren we elkaar kennen en kijken we of er die zogenoemde ‘klik’ is. Want daar ligt de basis voor een fijne samenwerking. Vormgeving is een boodschap visueel vertalen. Wederzijds begrip, vertrouwen en een open dialoog is daarom essentieel voor een goed eindresultaat.

02

DOELSTELLING

We inventariseren de exacte omvang en de aard van de opdracht. Hierbij zullen er kritische vragen gesteld worden om de doelen helder te krijgen. Vervolgens worden alle aspecten in een briefing en offerte uitgewerkt. Wanneer de offerte akkoord is zal de opdracht van start gaan.

03

ONDERZOEK

Op basis van de briefing, gaan we meer kennis verzamelen en stroomlijnen om de essentie van de ontwerpvraag kritisch te formuleren. Uitgebreid onderzoek doen naar bijvoorbeeld de branche en kijken waar de onderscheidende factor ligt. De ideeën die meeste potentie tonen worden meegenomen naar de conceptfase.

04

CONCEPT

Ideeën worden uitgewerkt en omgezet in vormen, kleuren, typografie en fotografie. We bepalen welke middelen en mogelijkheden er zijn om de boodschap zo goed mogelijk over te brengen. De concepten bekijken en bespreken we in een persoonlijk gesprek dat richting zal geven aan datgene waar we beiden enthousiast over zijn.

05

VERFIJNING

Wanneer er een definitieve keuze is gemaakt op een voorstel, wordt deze uitgewerkt en kijken we wat er eventueel nog verbeterd kan worden. Wanneer de vormgeving definitief is, worden alle aspecten nog eens nagelopen en vervolgens klaargemaakt voor productie.

06

OPLEVERING

Dit is het moment waar we samen naar toe hebben gewerkt. Jouw visuele identiteit wordt zichtbaar voor de buitenwereld, de website gaat online en het drukwerk wordt geleverd. Dit moment is voor mij net zo speciaal als voor jou.