Jakom

Jakom is gespecialiseerd als assen- en walsenproducent. Ze zijn in staat de grootste, dikste, dunste en langste assen- en walsen te produceren. Voor klanten wereldwijd. Onder andere assen voor de windturbines in Australië en voor het leggen van oliepijpleidingen in Siberië. Ook de waterjets van de US Navy worden aangedreven door assen van Jakom.

Jakom BV

Fotografie
Art Direction
Web Design

HET IMAGO VAN
DE STAALINDUSTRIE

Door het teruglopende aantal jonge vakmensen en specialisten in Nederland binnen de niche branche, werd het voor Jakom steeds moeilijker om nieuw personeel te werven. Jongeren verkiezen steeds vaker een ict-baan boven het werken in een fabriek. Er bleek een duidelijk imago probleem.

Tijdens ons gesprek werd al snel duidelijk dat we het drastisch aan moesten pakken. Op locatie is er een volledige dag een fotoshoot gehouden waarbij de productie, techniek en de vakmensen in een uitdagender beeld wordt gebracht. Hierbij was het doel het imago van dit vakmanschap naar deze tijd te brengen.

MEER SOLLICITATIES DAN OOIT

Om de nieuwe fotografie en content beter tot hun recht te laten komen is er een volledig nieuwe website ontwikkeld. Na de lancering van de nieuwe site werden de resultaten al binnen een korte tijd merkbaar. Er kwamen meer sollicitaties binnen en aanmeldingen voor een interne opleiding binnen Jakom.